Huippuunsa kehitetty HH talvitakki

  • 12 Nov, 2022

HH-talvitakki sopii monenlaiseen retkeilyyn

Paljon erilaisissa olosuhteissa liikkuvat ihmiset ovat noteeranneet, millaisia ominaisuuksia hyvä talvitakki tarvitsee. HH talvitakki eli Helly Hansenin kehittämät teknologiat ovat testattu ankarissa ympäristöissä työskentelevien ammattilaisten kanssa. Heidän antamat kokemukset ja kommentit ovat olleet vaatteiden kehittämisen yksi tärkeimmistä apuvälineistä. Jo reilun 140 vuoden ajan vaatteita on kehitetty entistä miellyttävimmiksi ja ne suoriutuvat talvesta tai merellisistä olosuhteista erinomaisesti.

Millaiset kerrokset muodostavat HH talvitakin

Helly Hansenin tapa valmistaa tuotteita herättää mielenkiintoa. Ulkoilu on mielekästä, kun päällä on vaate, joka samaan aikaan kestää epämiellyttävän räntäsateen kastelematta sinua ulkoapäin, mutta HH talvitakki on myös hengittävä, jolloin et myöskään kastu sisältä, vaikka ulkoillessa tulisi hiki. Tärkeintä näiden vaatteiden suunnittelijoille on se, että käyttäjä pysyy kuivana ja liikkuminen on mukavaa.

HH talvitakissa käytetään Helly Tech systeemiä, joka tarkoittaa sitä, että ulkokerros on säänkestävä ja se sietää myös ankariakin olosuhteita. Siinä yhdistyy ulkokangas, jossa on vedenpitävä kalvo ja se on hengittävä. Sisäkangas puolestaan on joko verkko tai vuori, joka myös hengittävä ja se siirtää hikeä takin sisältä ulospäin. Tuulisella kelillä ei tarvitse pelätä sitä, että viima tunkeutuu takin sisään.

Suorituskykytasoja on kaikkiaan kolme, joista voi valita itselleen sopivimman. Professional on tarkoitettu ankariin olosuhteisiin, jossa on huomattavan märkää sekä toiminta on pitkäkestoista. Performance on urheilullinen malli, mutta sekin on vedenpitävä sekä hyvin hengittävä. Se sopii hyvin vaihteleviin ja arvaamattomiin keleihin. Kolmas vaihtoehto on protection, joka on täysin veden ja tuulenpitävä, mutta kangas on hengittävä. Se suojaa hyvin erilaisilta sääolosuhteilta.

HH talvitakki on kevyt

Ulkoilijat arvostavat sitä, että edellä mainittujen tärkeiden seikkojen lisäksi takki on kevyt käyttää. Helly Hansen käyttää LIFA -kuituja, joka on heidän oman teknologiansa tulos. Kuitu on äärimmäisen kevyt sekä tärkeä seikka on myös se, että vettä hylkivä pinta saadaan aikaan ilman kemikaaleja. Tällä menetelmällä valmistettua takkia ei tarvitse käytön jälkeen myöskään suojata millään suoja-aineilla.

Tämä onkin tärkeä seikka, sillä usein talvitakkien kohdalla käy niin, että kastumisen jälkeen sen pinnalta katoaa kalvo ja seuraavalla kerralla takin kanssa liikkuessa kaatosade tihkuu päällimmäisen kankaan lävitse. Myös takin peseminen saattaa joskus poistaa siihen kemikaaleilla lisätyn pinnan, mikäli takin unohtaa pestä nurin päin käännettynä tai lämpötila on väärä. Pitkän retkeilyn jälkeen onkin miellyttävää siirtyä taukopaikalle takkatulen ääreen ja katsoa, millaisia extreme pelejä kasinot tarjoavat viihdykkeeksi.

Lämpöä säätelevä HH talvitakki

Vaativissa ja kylmissä olosuhteissa on takin sisällä aina oltava mukavan miellyttävä olo. Se vaatiikin talvitakilta paljon, sillä olo ei saa olla liian kylmä eikä toisaalta takki voi kadottaa lämpötiloja, jolloin olo voi tuntua jopa viileältä. HH talvitakki on kehitetty niin, että sen yksi positiivinen ominaisuus on lämpötilan säätöjärjestelmä eli H2Flow.

Tekniikka toimii niin, että se varastoi kuumaa ilmaa, mutta toisaalta jäähdytys onnistuu helposti tuuletusvetoketjujen kautta. Tämä ominaisuus on kehitetty yhdessä ammattilaisten kanssa ja se tarjoaa hiihtäjälle täydellisen mukavuuden silloin, kun sääolosuhteet sekä aktiivisuustaso vaihtelee suorituksen aikana huomattavasti.

Miten lämmönsäätely käytännössä toimii

Takissa on ilmataskuja ja lämpötilan noustessa kehossa, ne varastoivat ja säilyttävät tämän lämmön sinua varten. Toimit tavallaan lämmittimenä itsellesi ja toisaalta pystyt myös säätelemään lämpötilaa jäähdyttämällä. HH talvitakki on saanut tuuletusvetoketjuja, jotka on sijoitettu hyvin strategisiin paikkoihin. Niiden avulla voi vapauttaa lämmintä ilmaa ulospäin ja samalla takin sisään saa virtaamaan viileää ilmaa.

Kaikesta huolimatta pysyt kuivana, koska tuulta ja vettä pitävä ulkokuori on sään kestävää kangasta ja suojaa sinua kaikilla mahdollisilla keleillä. Täydellinen HH talvitakki on varsin monipuolinen ja se myös kestää pitkään. Helly Hansen valmistaa juuri sellaisia ulkoiluvaatteita, jotka toimivat käyttäjällään kelistä riippumatta.