Kätevä ja kevyt kuoritakki veneilyyn

  • 14 Feb, 2022

Kevyt kuoritakki on joka sään vaate.

Kuoritakki on kenties yksi monikäyttöisimmistä vaatteista. Se suojaa auringolta ja tuulelta kesällä sekä on ehdoton valinta syyssateisiin. Talvellakaan takista ei tarvitse luopua, kunhan taitaa kerrospukeutumisen salat. Kevyt kuoritakki on helppo pakata mukaan ja säilyttää silloin, kun se ei ole käytössä. Se on yhtä suojaava kuin sadevaate, mutta käyttömukavuudeltaan aivan toista luokkaa. Keveytensä ansiosta sen olemassaolon saattaa suorastaan unohtaa.

Veneilijän luottovaruste on kevyt kuoritakki

Kuoritakki on aktiivisen veneilijän luottovaruste. Takeissa on yleensä monia ominaisuuksia, jotka tuovat lisämukavuutta ulkoiluun. Näitä ovat esimerkiksi säätöominaisuuksin varustetut huput ja kätevät taskuratkaisut. Kuoritakin ykkösasia on tietysti ennen kaikkea sen pinnan hengittävä ja veden pitävä kalvo. Kalvoja on tarjolla moneen tarpeeseen ja Gore-Tex on niistä tunnetuin.

Jos tarkoitus on valita miesten takki kuoritakkivalikoimasta, ainoa eteen tuleva haaste on luultavasti valinnan mahdollisuuksien runsaus. Valikoima on nykyään suurempi kuin koskaan. Kokoa valitessa on hyvä testata, että käsillä on mahdollisuus liikkua vapaasti ja olo on muutenkin mukava. Toisaalta liian suuri koko hankaloittaa liikkumista ja altistaa onnettomuuksille.

Keskity hetkeen, älä vaatetukseen

Kun vaatetus on kunnossa, on mahdollista keskittyä uusiin kokemuksiin ja meneillään olevaan hetkeen. Oli kyse sitten laskevan auringon ihailemisesta veneen kannelta, merituulesta kasvoilla, uuden sataman saavuttamisesta tai vanhaan palaamisesta. Kaikki on mukavampaa, kun ei tarvitse palella tai kastua. Ikimuistoisimmat hetket ovat usein pieniä, mutta sitäkin tärkeämpiä.