Käytännöllinen kenkien kuivain

  • 17 Jul, 2022

Kenkien kuivain on kätevä.

Kenkien kuivain on kätevä apuväline. Se kuivattaa märät varusteet muutamassa tunnissa vahingoittamatta niitä, näin ollen märät varusteet eivät myöskään ala haista yhtä herkästi. Laite on pienikokoinen ja siten se soveltuu ahtaisiinkin tiloihin. Laitteissa on ylikuumenemissuoja, joten ne ovat turvallisia käyttää. Niissä on myös ajastimet. Saatavilla on erikokoisia ja eri toiminnoilla varustettuja malleja. Vertailemalla malleja keskenään löytää juuri sen omaan tarpeeseen sopivan laitteen.

Kenkien kuivain soveltuu moneen

Kenkien kuivain soveltuu erityisesti lapsiperheisiin, paljon aikaa ulkona viettäville ja urheilijoille. Ne ovat monikäyttöisiä ja kenkien lisäksi niillä voi kuivata esimerkiksi vaatteita, pipoja tai lapasia. Pienen koon puolesta laite on helppo ottaa mukaan matkalle, sillä se kulkee vaikka repussa. Sillä voi myös esilämmittää varusteita ennen pukemista.

Kenkien ja käsineiden kuvain helpottaa etenkin pienessä tilassa ja matkoilla. Matkaan lähtiessä kannattaa kuitenkin huomioida se että useimmat kuivaimet toimivat verkkovirralla. Pienessä tilassa kuivain on lähes huomaamaton ja saatavilla on myös hiljaisia versioita. Pieniin tiloihin kannattaakin siis valita vähän isompi kuivain, jolla voi kerralla kuivattaa vähintään kahdet eri varusteet. Tällöin saa varusteet laitettua nopeammin pois tieltä takaisin omille paikoilleen.

Märät kengät voi haista

Jos märät kengät kuivaamisen jälkeen kuitenkin vielä haisevat, yksi hyvä keino on ripotella kenkien sisälle ruokasoodaa tai käytettyjä kahvinporoja. Ripottele soodaa tai poroja tasaisesti kenkään, hiero hetki ja anna vaikuttaa vähintään yön yli, mieluummin kauemmin, jopa parikin vuorokautta. Lopuksi imuroi kengät sisältä.