Parhaat paljasjalkatossut

  • 07 Nov, 2021

Mies kävelemässä

Paljasjalkatossut ovat loistava vaihtoehto lenkkeilyyn ja muuhun ulkoiluun. Nämä kengät ovat ohuella, vain muutamien millimetrien paksuisella, pohjalla varustellut ulkoilukengät. Ne antavat nimensä mukaisesti tunteen siitä, että juoksisi tai kävelisi avojaloin. Paljasjalkakengillä lenkkeilyssä on monia hyviä puolia. Se esimerkiksi vahvistaa jalkoja sekä parantaa verenkiertoa ja tasapainoa. Kengät myös sallivat nivelten ja lihasten luonnolliset liikkeet. Paljasjalkakengistä ei teekään usein enää mieli luopua sen jälkeen, kun on tottunut niiden tarjoamaan luonnolliseen tuntumaan.

Millaiset ovat parhaat paljasjalkatossut?

Paljasjalkatossut kannattaa aina valita omien jalkojen ja tarpeiden mukaan. Tarjolla on esimerkiksi ympäri vuoden käyttöön sopivia malleja, vedenpitäviä malleja sekä erityisen sukkamaisia ja kevyitä malleja. Itselle sopiva malli kannattaa valita jalkatyypin, juoksutyypin, sään ja kokemustason mukaan. Aloittelijoiden kannattaa usein valita totutteluun hieman tukevammalla pohjalla varustellut paljasjalkakengät. Esimerkiksi liukkaat kelit taas vaativat pohjilta pitoa.

Kannattaa myös huomioida, että monia paljasjalkakenkiä voi käyttää muuallakin kuin lenkkeillessä – ota siis myös käyttötarkoitus huomion. Niitä voi käyttää esimerkiksi kuntosalilla, uidessa ja muissa harrastuksissa. Usein kengät netistä tilaamalla saa usein enemmän vaihtoehtoja kuin lähialueen kaupoista. Nettikaupassa on useimmiten myös helpompi vertailla eri malleja, merkkejä ja ominaisuuksia – ja sen voi tehdä helposti omalta kotisohvalta käsin.

Osta paljasjalkakengät verkkokaupastamme

Sivustollamme on monipuolinen valikoima laadukkaita paljasjalkakenkiä. Osta samalla muutkin ulkoiluun tarkoitetut tuotteet, kuten ulkoiluvaatteet. Kannattaa myös muistaa, että varsinkin totutteluvaiheessa kannattaa välttää kenkien pidempiaikaista käyttöä kovilla alustoilla, kuten asfaltilla. Asfaltilla juoksemista varten voi siis olla parempi idea ostaa perinteiset kengät. Paljasjalkakengät ovat parhaimmillaan esimerkiksi metsäpoluilla.