Teltat

  • 22 Oct, 2021

Telttailu Suomessa kannattaa

Telttailu Suomessa kannattaa, koska samalla voi ihastella upeaa luontoa ja unetkin ovat monesti paremmat ulkona nukkuessa. Telttailu on suosittua etenkin retkeilijöiden ja vaellusta harrastavien keskuudessa. Telttailla voi oikeastaan, mihin vuodenaikaan tahansa, mutta suosituinta telttailu on keväällä, kesällä ja alkusyksystä. Teltta kannattaa hankkia siten, että se sopii omaan elämäntapaan ja elämäntilanteeseen parhaiten. Erilaiset teltat sopivat erilaisiin tilanteisiin. Telttaa hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa teltan painoon jos sitä pitää kantaa mukana sekä teltan muotoon ja kokoon, jotta se on riittävän iso omiin ja perheen tarpeisiin.

Mikäli telttareissu sisältää veneilyä, mukaan kannattaa tietenkin pakata myös hyvät pelastusliivit. Lisäksi varusteissa on hyvä olla ensiaputarvikkeet, muonaa, juomaa ja jotain ajanvietettä, kuten vaikkapa pelikortit.

Telttailu kansallispuistoissa on suosittua

Telttailu kansallispuistossa on todella suosittua. Kansallispuistot ovat upeita kohteita ja etenkin vaeltajien suosiossa. Vaellusteltat tulee pystyttää paikkaan, joka opasteissa on kerrottu. Eli teltat eivät ole tervetulleita ihan minne tahansa kansallispuiston alueella.

Kansallispuistoissa ja retkeilyalueilla tulee siis noudattaa alueen sääntöjä. Lisäksi mielessä pitää pitää jokamiehen oikeudet. Kannattaa siten perehtyä etukäteen jo alueeseen ja selvittää, millaisia asioita pitää huomioida alueella telttaillessa. Samalla voi suunnitella vaellusreitin valmiiksi ennakkoon, kun tietää, missä kohtaa on tarkoitus levätä ja pystyttää teltta yötä varten.

Erilaiset teltat eri tarpeisiin

Telttailu Suomessa onnistuu hyvillä ja laadukkailla varusteilla. Oma teltta sekä vaikka veneilytarvikkeet kannattaa hankkia etukäteen ennen mahdollista reissua. Teltan pystytystä kannattaa myös harjoitella muutaman kerran, jotta sen osaa, kun ollaan tosi toimissa. Telttoja on hyvin erilaisia. Perusteltta sopii suurimmalle osalle. Esimerkiksi kupoliteltta on monen mielestä hyvä. Sitä löytyy eri koossa ja eri hintaluokissa. Paras kupoliteltta on lumitiivis, tilava, tukeva ja itseseisova.

Vaelluksilla moni suosii myös kevyitä yhden hengen telttoja, jotka on helppo pystyttää, purkaa ja kuljettaa mukana. Toisaalta taas isommalla porukalla telttaillessa on kiva jos kaikki pääsevät samaan telttaan. Silloin voi olla hyvä hankkia laadukas ja iso teltta. Tällaisia ovat esimerkiksi tunneliteltat. Joka tapauksessa paras teltta on sellainen, joka vastaa juuri omiin tarpeisiin, joten telttaa hankkiessa kannattaa tehdä vertailua ominaisuuksien ja hintojen suhteen ja valita itselle sopivin teltta.