Vedenpitävät vaellushousut veneilyyn

  • 12 Jan, 2022

Vedenpitävät vaellushousut sopivat myös veneilyyn.

Sekä vaellus että veneily tarvitsevat vedenpitäviä varusteita ja varsinkin vaelluksella niiden pitää olla myös hengittävät. Vedenpitävät vaellushousut voivat olla hyvin ohuet, kevyet ja ne saa pakattua pieneen tilaan. Siitä ne on helppo pukea päälle sadekuuron yllättäessä. Vähän paksumpia voi ajatella käyttävänsä talvisella retkellä ja niillä pärjää myös veneilyssä kylmemmällä kelillä. Kuorihousuja on useampaa eri tyyppiä ja ne todellakin vastaavat hyvin märkiin haasteisiin. Niiden keveys on aina plussaa.

Tyypilliset vedenpitävät vaellushousut

Jos katsotaan tarkemmin, millaisia kuorihousut ovat, niin niitä on kolmea eri tyyppiä rakenteeltaan. Kaksikerroshousut koostuvat kahdesta kerroksesta eli niissä on pintakerroksen lisäksi joko verkko- tai kangasvuori, joka tekee niistä huomattavasti mukavammat käyttää. Toinen tyyppi on sellainen, missä kerroksia on 2,5. Se tarkoittaa, että niissä ei ole yhtenäistä vuorikangasta vaan kevyt kuviointi kalvon sisäpinnalla. Niissä voi olla myös hiilipitoinen materiaali. Nämäkin housut ovat ultrakevyet, mutta eivät niin kestävät.

Kolmikerroksiset housut sopivat hyvin kovaan käyttöön kuten veneilyyn. Ne ovat suosittuja, koska ne hengittävät ja useamman pintansa ansiosta kosteus siirtyy pois iholta ja jää muihin kerroksiin. Se on hyvä ratkaisu, koska iho pysyy kuivana ja riittävän lämpimänä. Lisäksi monet vaellushousut on tehty myös vahvikkeilla, jotka ovat polvissa ja takamuksessa. Niistä löytyy myös riittävän isoja ja vedenpitäviä taskuja.

Joustoa vai vedenpitävyyttä?

Sekä veneilyssä että vaelluksella moni arvostaa sitä, että housut joustavat riittävästi. Toinen asia, mikä herättää keskustelua puolesta ja vastaan on, että hengittävätkö kuorihousut riittävästi vai tuleeko niitä käyttäessä hiki. Totta on kuitenkin se, että kuorihousut ovat kovassa sateessa todella käyttökelpoiset. Veneilyssä tulee paljon roiskevettä ja niissä tilanteissa kuorihousut toimivat todella hyvin. Tämä on mukavuus ja makukysymys, jota kannattaakin miettiä siinä vaiheessa, kun siirtyy kauppamme puolelle housuostoksille.