Viimeisimmät artikkelit

Vedenpitävät vaellushousut veneilyyn
  • By Asta
  • 10 Jan, 2022

Sekä vaellus että veneily tarvitsevat vedenpitäviä varusteita ja varsinkin vaelluksella niiden pitää olla myös hengittävät. Vedenpitävät vaellushousut voivat olla hyvin ohuet, kevyet ja ne saa pakattua pieneen tilaan. Siitä ne on helppo pukea päälle sadekuuron yllättäessä. Vähän paksumpia voi ajatella käyttävänsä talvisella retkellä ja niillä pärjää myös veneilyssä kylmemmällä kelillä. Kuorihousuja on useampaa eri tyyppiä ja ne todellakin vastaavat hyvin märkiin haasteisiin. Niiden keveys on aina plussaa. Tyypilliset vedenpitävät vaellushousutJos katsotaan tarkemmin, millaisia kuorihousut ovat, niin niitä on kolmea eri tyyppiä rakenteeltaan.

Veneilyn aloittaminen
  • 11 Dec, 2021

Veneilyn aloittaminen on varmasti kevään kynnyksellä monien ihmisten mielessä. Mikä sen mukavampaa kuin kulkea veneellä Suomen kauniiden järvien ja rannikon siimeksessä. Veneilyyn liittyy kuitenkin paljon erilaisia hankintoja, jotka tulee ottaa huomioon. Ensinnäkin itse vene on usein kallis sijoitus, johon on hyvä liittää erityistä huomiota. Onneksi veneitä on erilaisia, joten jokaisen tarpeille löytyy varmasti sopiva vene esimerkiksi internetistä. Veneilyn aloittaminen – tutustu vinkkeihinVeneilyn säännöt on hyvä opetella ennen vesille siirtymistä. Suurimmissa järvissä ja merelle liikenne saattaa olla vilkasta, jolloin jokaisen veneilijän tulee tietää perussäännöt.

Melontatekniikka kannattaa ottaa haltuun
  • 03 Dec, 2021

Melonta on erinomainen harrastus ja erittäin loistavaa treeniä koko kropalle ja etenkin ylävartalolle. Oikea melontatekniikka kannattaa harjoitella heti alussa, jotta eteneminen olisi sujuvaa ja melomisesta saisi kaiken irti. Hyvä tekniikka myös ehkäisee onnettomuuksia. Olennainen osa melontatekniikkaa on hyvä istuma-asento. Istuma-asennon tulisi olla sellainen, että koko kroppa on ryhdikkäästi ja selkä suorassa. Lantio voi kuitenkin olla rentona ja mukailla aaltojen liikkeitä. Oikeanlaisella istuma-asennolla on vaikutusta tasapainoon ja se ehkäisee mahdollisia kaatumistilanteita.

Vaellusreitit Suomessa ovat eri pituisia.
  • 03 Dec, 2021

Vaeltaminen on hieno harrastus. Suomen vaellusreitit ovat eri mittaisia ja sopivat eri tasoisille vaeltajille. Monen suosikki, Karhunkierros, löytyy Oulangan kansallispuiston maisemista. Se on huimat 80 kilometriä pitkä. Reitin varrelta löytyy useita kivoja autiotupia, joten reitti sopii erinomaisesti kaiken tasoisille vaeltajille. Toinen suosittu vaellusreitti on Hetta-Pallas. Se kulkee upeassa tunturimaisemassa, jota voi ihailla vaelluksen lomassa. Tämä reitti on 55 kilometriä pitkä ja senkin varrella on useita autiotupia. Mikäli reitillä tekee mieli saunoa, niin sekin onnistuu Hannukurun tuvilla reitin puolivälissä.