Viimeisimmät artikkelit

Huippuunsa kehitetty HH talvitakki
 • 12 Nov, 2022

Paljon erilaisissa olosuhteissa liikkuvat ihmiset ovat noteeranneet, millaisia ominaisuuksia hyvä talvitakki tarvitsee. HH talvitakki eli Helly Hansenin kehittämät teknologiat ovat testattu ankarissa ympäristöissä työskentelevien ammattilaisten kanssa. Heidän antamat kokemukset ja kommentit ovat olleet vaatteiden kehittämisen yksi tärkeimmistä apuvälineistä. Jo reilun 140 vuoden ajan vaatteita on kehitetty entistä miellyttävimmiksi ja ne suoriutuvat talvesta tai merellisistä olosuhteista erinomaisesti. Millaiset kerrokset muodostavat HH talvitakinHelly Hansenin tapa valmistaa tuotteita herättää mielenkiintoa. Ulkoilu on mielekästä, kun päällä on vaate, joka samaan aikaan kestää epämiellyttävän räntäsateen kastelematta sinua ulkoapäin, mutta HH talvitakki on myös hengittävä, jolloin et myöskään kastu sisältä, vaikka ulkoillessa tulisi hiki.

Kumin hoitaminen helposti
 • 19 Sep, 2022

Olitpa sitten satunnainen retkeilijä tai innokas luonnossa vaeltava, on varusteiden hyvä olla kunnossa ja oikeanlaiset. Retkeilyvarusteet ovat hyvällä hoidolla pitkäikäisiä hankintoja, joten niitä on huollettava oikein ja säännöllisesti. Myös kumisaappaita sekä muita jalkineita on hyvä hoitaa huolella. Erityisesti luonnonkumi on materiaalina uusiutuva luonnonvara, joka on elastinen sekä pakkasen ja kulutuksen kestävä. Kumin heikkous on kuitenkin esimerkiksi korkeat lämpötilat, joten saappaita onkin syytä säilyttää ja huoltaa oikein. Kumin pinta vaatii säännöllistä puhdistustaSaappaista on hyvä pitää huolta vähintään peruspesulla.

Taskulliset leggingsit
 • 12 Aug, 2022

Taskulliset leggingsit tuovat kuntosalille ja etenkin lenkkipoluille runsaasti lisää mukavuutta, käytännöllisyyttä ja turvallisuutta sillä ne mahdollistavat avaimien ja puhelimen mukana kantamisen. Leggingsit ovat tiukat ihonmyötäiset juoksuhousut, joten myös taskut ovat tiukat ja pienet. Tiukkuuden ansiosta puhelin tai avaimet pysyvät menossa mukana. Puhelin olisi aina hyvä olla mukana lenkillä, sillä koskaan ei voi tietää mitä vastaan tulee. Samalla pystyt myös kuuntelemaan musiikkia, jolloin lenkkeily rullaa sujuvammin. Taskulliset leggingsit ovat yleistymässäTaskullisia leggingsejä valitessa kannattaa kiinnittää ennen kaikkea huomiota kokoon.

Käytännöllinen kenkien kuivain
 • 17 Jul, 2022

Kenkien kuivain on kätevä apuväline. Se kuivattaa märät varusteet muutamassa tunnissa vahingoittamatta niitä, näin ollen märät varusteet eivät myöskään ala haista yhtä herkästi. Laite on pienikokoinen ja siten se soveltuu ahtaisiinkin tiloihin. Laitteissa on ylikuumenemissuoja, joten ne ovat turvallisia käyttää. Niissä on myös ajastimet. Saatavilla on erikokoisia ja eri toiminnoilla varustettuja malleja. Vertailemalla malleja keskenään löytää juuri sen omaan tarpeeseen sopivan laitteen. Kenkien kuivain soveltuu moneenKenkien kuivain soveltuu erityisesti lapsiperheisiin, paljon aikaa ulkona viettäville ja urheilijoille.

Kenkien kuivain apuna arjessa
 • 05 Jul, 2022

Suomen ilmastossa kengät kastuvat toisinaan aivan läpimäräksi, vaikka olisi kävellyt vain kaupungilla. Ei ole aivan sama, miten kengät kuivattaa, joten kenkien kuivain on näissä tilanteissa todella hyvä apuväline. Jos kenkiä ei huolellisesti kuivaa, ne alkavat haista pahalle hyvinkin nopeasti. Mielenkiintoista on, että kengät kuivuvat paremmin, jos ne ovat kyljellään. Sanomalehtipaperikin kuivaa kengät, tosin hitaasti ja paperia on vaihdettava varsinkin, jos kengät ovat läpimärät. Jotkut laittava kenkänsä kuivumaan patterin päälle, mutta se on jo hiukan huono idea.

Kätevä ja kevyt kuoritakki veneilyyn
 • 14 Feb, 2022

Kuoritakki on kenties yksi monikäyttöisimmistä vaatteista. Se suojaa auringolta ja tuulelta kesällä sekä on ehdoton valinta syyssateisiin. Talvellakaan takista ei tarvitse luopua, kunhan taitaa kerrospukeutumisen salat. Kevyt kuoritakki on helppo pakata mukaan ja säilyttää silloin, kun se ei ole käytössä. Se on yhtä suojaava kuin sadevaate, mutta käyttömukavuudeltaan aivan toista luokkaa. Keveytensä ansiosta sen olemassaolon saattaa suorastaan unohtaa. Veneilijän luottovaruste on kevyt kuoritakkiKuoritakki on aktiivisen veneilijän luottovaruste. Takeissa on yleensä monia ominaisuuksia, jotka tuovat lisämukavuutta ulkoiluun.

Vedenpitävät vaellushousut veneilyyn
 • 12 Jan, 2022

Sekä vaellus että veneily tarvitsevat vedenpitäviä varusteita ja varsinkin vaelluksella niiden pitää olla myös hengittävät. Vedenpitävät vaellushousut voivat olla hyvin ohuet, kevyet ja ne saa pakattua pieneen tilaan. Siitä ne on helppo pukea päälle sadekuuron yllättäessä. Vähän paksumpia voi ajatella käyttävänsä talvisella retkellä ja niillä pärjää myös veneilyssä kylmemmällä kelillä. Kuorihousuja on useampaa eri tyyppiä ja ne todellakin vastaavat hyvin märkiin haasteisiin. Niiden keveys on aina plussaa. Tyypilliset vedenpitävät vaellushousutJos katsotaan tarkemmin, millaisia kuorihousut ovat, niin niitä on kolmea eri tyyppiä rakenteeltaan.

Veneilyn aloittaminen
 • 19 Dec, 2021

Veneilyn aloittaminen on varmasti kevään kynnyksellä monien ihmisten mielessä. Mikä sen mukavampaa kuin kulkea veneellä Suomen kauniiden järvien ja rannikon siimeksessä. Veneilyyn liittyy kuitenkin paljon erilaisia hankintoja, jotka tulee ottaa huomioon. Ensinnäkin itse vene on usein kallis sijoitus, johon on hyvä liittää erityistä huomiota. Onneksi veneitä on erilaisia, joten jokaisen tarpeille löytyy varmasti sopiva vene esimerkiksi internetistä. Veneilyn aloittaminen – tutustu vinkkeihinVeneilyn säännöt on hyvä opetella ennen vesille siirtymistä. Suurimmissa järvissä ja merelle liikenne saattaa olla vilkasta, jolloin jokaisen veneilijän tulee tietää perussäännöt.

Vedenpitävä ulkoilutakki veneilyyn
 • 08 Dec, 2021

Millainen on hyvä vedenpitävä ulkoilutakki? Sen tehtävä on suojata sinut sekä tuulelta että vedeltä. Suuri plussa on myöskin se, että tällaisessa takissa on hengittävät kalvomateriaalit, jolloin niistä tulee huomattavasti mukavampia kuin esimerkiksi entisajan sadetakit. Kevyillä kuoritakeilla on hyvä lenkkeillä, mutta keskipaksut sopivat hyvin myös veneilyyn, kunhan pitää alakerroksissa riittävästi lämpimiä vaatteita. Kuoritakit ovatkin nousseet hyvin monipuolisiksi vuosien varrella niiden monikäyttöisyyden takia. Ne ovat mukavia päällä, mutta suojaavat myös sateelta. Vuorellinen vedenpitävä ulkoilutakki vai ilman vuorta?

Parhaat paljasjalkatossut
 • 07 Nov, 2021

Paljasjalkatossut ovat loistava vaihtoehto lenkkeilyyn ja muuhun ulkoiluun. Nämä kengät ovat ohuella, vain muutamien millimetrien paksuisella, pohjalla varustellut ulkoilukengät. Ne antavat nimensä mukaisesti tunteen siitä, että juoksisi tai kävelisi avojaloin. Paljasjalkakengillä lenkkeilyssä on monia hyviä puolia. Se esimerkiksi vahvistaa jalkoja sekä parantaa verenkiertoa ja tasapainoa. Kengät myös sallivat nivelten ja lihasten luonnolliset liikkeet. Paljasjalkakengistä ei teekään usein enää mieli luopua sen jälkeen, kun on tottunut niiden tarjoamaan luonnolliseen tuntumaan. Millaiset ovat parhaat paljasjalkatossut?

Oikea melontatekniikka kannattaa ottaa haltuun
 • 22 Oct, 2021

Melonta on erinomainen harrastus ja erittäin loistavaa treeniä koko kropalle ja etenkin ylävartalolle. Oikea melontatekniikka kannattaa harjoitella heti alussa, jotta eteneminen olisi sujuvaa ja melomisesta saisi kaiken irti. Hyvä tekniikka myös ehkäisee onnettomuuksia. Olennainen osa melontatekniikkaa on hyvä istuma-asento. Istuma-asennon tulisi olla sellainen, että koko kroppa on ryhdikkäästi ja selkä suorassa. Lantio voi kuitenkin olla rentona ja mukailla aaltojen liikkeitä. Oikeanlaisella istuma-asennolla on vaikutusta tasapainoon ja se ehkäisee mahdollisia kaatumistilanteita.

Vaellusreitit Suomessa
 • 22 Oct, 2021

Vaeltaminen on hieno harrastus. Suomen vaellusreitit ovat eri mittaisia ja sopivat eri tasoisille vaeltajille. Monen suosikki, Karhunkierros, löytyy Oulangan kansallispuiston maisemista. Se on huimat 80 kilometriä pitkä. Reitin varrelta löytyy useita kivoja autiotupia, joten reitti sopii erinomaisesti kaiken tasoisille vaeltajille. Toinen suosittu vaellusreitti on Hetta-Pallas. Se kulkee upeassa tunturimaisemassa, jota voi ihailla vaelluksen lomassa. Tämä reitti on 55 kilometriä pitkä ja senkin varrella on useita autiotupia. Mikäli reitillä tekee mieli saunoa, niin sekin onnistuu Hannukurun tuvilla reitin puolivälissä.