Kengät

Kengät ovat osa hyvinvointia ja tyyliä

Riippumatta työstäsi tai elämäntavastasi vietät todennäköisesti suuren osan valveillaoloajastasi jalkojesi päällä. Siksi ei ole samantekevää, millaiset kengät jalkaasi laitat. Hyvät jalkineet tukevat ja suojaavat jalkaa, ja tätä kautta ne vaikuttavat ryhtiin jopa ehkäisten selkäongelmia. Kenkien tulisi olla myös tarkoituksenmukaiset, sillä eri tilanteissa tarvitaan ja käytetään erilaisia jalkineita. Lisäksi kengiltä kaivataan käyttömukavuutta sekä sitä, että ne miellyttävät omaa silmää ja sopivat tyyliin. Aika paljon lupauksia lunastettavaksi! Onneksi kenkävalikoima on nykyään niin laaja, että jokainen löytää toivomansa, olivatpa kyseessä sitten saappaat tai paljasjalkakengät, korkokengät huimilla koroilla tai mukavat työjalkineet.

Retkeilyyn sopivat kengät on helppo ostaa netistä siinä missä makuupussit ja juhlakengät voi vaivatta valita samalla, kun valitsee itselleen juhlamekon tai -puvun muutenkin. Kenkien valinnassa on kuitenkin muutama peruskikka, jotka kannattaa ottaa huomioon löytääkseen itselleen varmasti sopivat jalkineet.

Näin löydät sinulle sopivat kengät

Ostaessasi kengät netistä, et pääse sovittamaan niitä ennen valintaa. Virhehankinnoilta on kuitenkin helppo välttyä, ja netistä ostaessa toisessa vaakakupissa painaa ostamisen mukavuus. Naisten kenkiä voi katsella silloin, kun parhaiten sopii, vaikkapa kotisohvalta. Kun selvität, mitkä kengät olisivat parhaat, tarjolla on kuvien lisäksi runsaasti muuta tuotetietoa.

Oma kengän koko on hyvä olla tiedossa tarkasti, ostipa kenkänsä mistä tahansa. Kenkä ei saa olla liian pieni, vaan varpailla tulee olla tilaa liikkua. Hyvä muistisääntö on, että varpaista täytyy tuntua melkein siltä kuin kenkää ei ympärillä olisikaan. Tämä tarkoittaa käytännössä noin senttimetrin tyhjää tilaa kengässä.

Paljasjalkakengät hellivät jalkojasi

Paljasjalkakengät edustavat jalkojen suhteen käyttömukavuutta ja myös terveellisyyttä parhaimmillaan. Kevytjalkineiksikin kutsutuissa kengissä on erittäin ohut pohja, jonka ansiosta kenkiä käyttäessä tuntuu miltei siltä kuin kävelisi tai juoksisi paljain jaloin. Samalla kenkä kuitenkin myös suojaa jalkaa. Paljasjalkakenkiä valmistetaan sekä talvi- että kesäkäyttöön. Ne sopivat urheiluun, monille työpaikoille ja vapaa-aikaan. Kenkiä kokeillut ei yleensä halua enää palata vanhoihin jalkineisiin. Esimerkiksi moni purjehtija mieltää kevytjalkineet jopa yhtä olennaiseksi osaksi harrastusta kuin ne veneilytarvikkeet joita ilman ei pärjää.

Väärän kokoiset jalkineet vaikeuttavat kävelemistä. Hyvä valinta ovat sellaiset, jotka eivät ole liian suuret eivätkä liian pienet. Valitettavan usein kengät unohdetaan silloinkin, kun muuta vaatetusta mietitään huolella. Todellisuudessa jalkineet kuitenkin määrittelevät myös tyyliä. Parhainkaan asu ei pääse oikeuksiinsa, jos jalkineet ovat täysin kehnot. Kenties paras ohjenuora olisikin ajatus: sinä olet arvokas ja siksi tarvitset kunnon jalkineet. Kunnon jalkineet sopivat tilanteeseen, jossa niitä käytetään, edistävät terveyttäsi ja miellyttävät silmääsi.